V internetovém obchodě bohužel není možné v současné době objednávat zboží. Pro uskutečnění objednávky můžete navštívit náš druhý eshop: www.mobilprislusenstvi.cz

Jakou paměťovou kartu?

Mobilní telefon hlásí nedostatek paměti a vy potřebujete tento problém rychle vyřešit? V naší nabídce jsou skvělé paměťové karty, které pomohou!

Více paměti do telefonu, fotoaparátu i tabletu

Když dojde v telefonu místo na nejrůznější fotky, videa nebo písničky, je zapotřebí základní velikost úložiště o něco rozšířit. Naštěstí jde tato situace dnes poměrně jednoduše řešit. K dispozici máme paměťová média, která jednoduše vložíme do zařízení a rozšíříme úložiště tak, jak potřebujeme. Co jsou přesně paměťová média? Jedná se o paměťové karty, které lze dobře využít jak pro mobilní telefony, digitální fotoaparáty, ale i pro tablety. Dále jsou k dispozici známé USB disky o různých velikostech a také existují další různé parametry, podle kterých je dobré se při výběru rozhodovat. Pokud chceme pohodlně pracovat s paměťovými kartami, může se hodit také čtečka karet.

Možná se ptáte, jakou paměťovou kartu vybrat? Existuje několik typů těch to karet, a je dobré si nejprve udělat přehled, než nějakou definitivně vyberete a koupíte.

Jistě znáte velké druhy těchto karet, které mají spíše podobnou funkci jako flash disky, ale jsou i malé druhy jako SD nebo MMC karty. Zcela nejběžnějším druhem jsou právě zmiňované SD karty, které jsou oblíbené a v prodeji jsou ve třech provedeních. Klasická, mini verze a micro SD. Do telefonu jsou vhodné právě ty nejmenší, již zmíněné micro SD. Pokud byste náhodou měli větší slot, lze tuto situaci řešit příslušnými adaptéry.

Záleží také na něčem dalším? Pozor bychom si měli dát také na rychlost paměťové karty, dobrá rychlost zápisu a čtení by se měla pohybovat minimálně kolem 30Mb/s. Jedná se o podstatný parametr, a to zvlášť u telefonu, protože to má vliv na rychlost nahrávání souborů i na fungování aplikací. V dnešní době mají telefony také výborné fotoaparáty, takže i na tuto oblast má rychlost karty vliv. Cenový rozdíl většinou nebývá nijak markantní, pak neváhejte a vybírejte tu s lepšími parametry.

Dalším z podstatných parametrů je samozřejmě kapacita. V tomto případě je zapotřební kontrolovat kompatibilitu zařízení a karty, ohlídat zda Váš telefon kartu bude podporovat. Následně si lze vybírat kapacitu od 2 GB až do 64 GB, lze ovšem sehnat i větší. Optimální kapacita se drží na 32 GB u micro SD, ale pokud plánujete ukládat videa, filmy nebo větší balíčky muziky, určitě je lepší vybrat alespoň 64 GB. Myslete i na budoucnost, co je nyní běžné, může být třeba za dva roky úplně jinak – aplikace jsou stále náročnější, kvalita fotografií v telefonu se zvyšuje, atp.