V internetovém obchodě bohužel není možné v současné době objednávat zboží. Pro uskutečnění objednávky můžete navštívit náš druhý eshop: www.mobilprislusenstvi.cz

Jaký vybrat datový kabel?

Hodil by se vám nějaký datový kabel, ale úplně přesně nevíte, který vybrat? V naší široké nabídce objevíte ten pravý za opravdu skvělou cenu!

Datové USB kabely

Tyto kabely slouží k přenášení nejrůznějších dat do zařízení. Je nutno vybrat ten správný kabel, který bude odpovídat vašemu zařízení. Nejčastěji potřebujeme přesouvat data mezi počítačem nebo notebookem a mobilním telefonem. Jsou něčím specifické barevné datové kabely? Jde samozřejmě pouze o design, protože někdo rád ladí i doplňky v nějakém barevném odstínu, a proto je stejná možnost i u tohoto produktu.

A jaký vybrat datový kabel? Základní věcí, podle které je nutno se orientovat, je typ konektoru. Můžete mít buď micro USB, který poznáte poměrně jednoduše – lze ho do zařízení vložit pouze jednou stranou a je z jedné strany plochý. Nebo můžete mít USB-C, který má pravidelný tvar a lze ho vložit do zařízení oboustranně. Samozřejmě se doporučuje vždy nakupovat pouze originální produkty, protože jedině tak máte jistotu, že bude kvalita provedení opravdu dobrá, a také že budete mít za své peníze produkt z dobrého materiálu.

Správná volba

Pokud plánujete kabel využít nejen k přenosu dat, ale také například k nabíjení, je vhodné vybírat takové produkty, které podporují rychlé dobíjení. Zdánlivě se jedná o drobnost, ale pravdou je, že pokud byste měli samotnou nabíječku podporující rychlé dobíjení, pak potřebujete i kabel se stejnými parametry, jinak tuto funkci vůbec nebudete moci využít. Chápeme, že je někdy složité si ve velkém množství vybrat, jelikož výrobci často přicházejí s novými a novými typy. I proto jsme vám plně k dispozici, a pokud budete potřebovat, rádi vám poradíme.

V případě, že máte iPhone, patříte do speciální kategorie a potřebujete tedy jiný druh kabelu. Jedná se o takzvané lightning kabely, a určitě se opět doporučuje kupovat originální produkty. Ty neoriginální mohou být o něco levnější, ovšem po aktualizaci systému iOS může přestat fungovat, a zbytečně byste tak museli jít kupovat další.